Μια πολυθεματική εκδήλωση για την σπουδαιότητα αυτού του μοναδικού καρπού

Το ELIA Lesvos Confest συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης με στόχο να συζητηθούν θέματα που φορούν την ελιά, την καλλιέργειά της και τις προοπτικές του κλάδου του ελαιοτουρισμού.

Οι δύο πρώτες ημέρες είναι αφιερωμένες σε επιστημονικό συνέδριο σχετικά με την ελιά, αναφορικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και σε συνεργασία με εξειδικευμένα ινστιτούτα, πανεπιστήμια και φορείς απ’ όλο τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, ο Ισπανός οικολόγος Κάρλος Ρουίζ, θα προτείνει τρόπους ανάκτησης της βιοποικιλότητας των ελαιώνων για τη βελτιώση της κερδοφορίας από την καλλιέργεια της ελιάς.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα κλείσει με παρουσίαση στρατηγικών μάρκετινγκ και ιδεών για την προώθηση του ελαιολάδου, όπως τουριστική προώθηση, προώθηση μέσω της γαστρονομίας και της γευσιγνωσίας, αλλά και αναψηλάφιση εναλλακτικών προϊόντων που προκύπτουν από την ελιά, όπως, για παράδειγμα, ανάπτυξη καλλυντικών με βάση το εκχύλισμα από τα φύλλα του ελαιόδεντρου.

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου για την ελιά, Elia Lesvos Confest, η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες ελαιοτουρισμού, που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί της Λέσβου. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις