Υγιεινά και εύκολα σνακ για το πρωινό των μαθητών

www.alevri.com
Δείτε τις συνταγές
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία και ένα καλό, θρεπτικό πρωινό θα γεμίσει τους μαθητές ενέργεια, συμβάλλοντας και στις σχολικές επιδόσεις τους.
Αυτές είναι τρεις εύκολες και υγιεινές συνταγές από την εταιρεία «Μύλοι Αγίου Γεωργίου».
Banana bread βρώμης
Υλικά
- 250 γρ.αλεύρι Βρώμης
- 2ώριμες μπανάνες
- 2αυγά
- 1 κ.γ.baking powder
- 150 γρ.ελαιόλαδο
- 120 γρ.μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των muffins και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒC για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα muffins με μέλι και κανέλα.
Κέικ Καρότου με 5 δημητριακά
(συνταγή : Little hands)
Υλικά
- 500 γρ.αλεύρι Φαρίν απ με 5 Δημητριακά
- 120 γρ.καρότο τριμμένο
- 4αυγά
- 440 γρ.γιαούρτι
- 80 γρ.ελαιόλαδο
- 80 γρ.ζάχαρη καρύδας
- 2 κ.γ.κανέλα
- 2/3 κ.γ.μοσχοκάρυδο
- –λίγο γαρίφαλο
- 120 γρ.σταφίδες
- 1/2 κ.γ.μαγειρική σόδα
- 1/2σπόρος βανίλια τόνκα, τριμμένος
Για την κρέμα τυριού
- 200 γρ.τυρί κρέμα
- 20 γρ.μέλι ή λευκό πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.
- Σε ένα δοχείο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά.
- Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και ομογενοποιούμε το μείγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 55-60 λεπτά.
- Όταν το κέικ καρότου είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε.
- Για την κρέμα τυριού: Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γλυκαντικό που θα επιλέξουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στο κέικ καρότου.
Μπισκότα Ταχινιού
(συνταγή Μάνος Δημητρούλης)
Υλικά
- Φαριν απ με 5 δημητριακά
- 80 γρ.χαρουπόμελο ή μέλι
- 1 κ.σ.baking powder
- 100 γρ.ταχίνι
- 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ.σουσάμι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί εκτός από το σουσάμι.
- Πλάθουμε 16 μπαλάκια. Σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί, πιέζουμε το κάθε μπαλάκι ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό μπισκότο περίπου 0,5 cm.
- Ρίχνουμε το σουσάμι πάνω από τα μπισκότα και πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα μας. Βάζουμε το ταψί για 15 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξουν τα μπισκότα.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒC για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο για 1 εβδομάδ
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις