Vegan συνταγή: Ταλιατέλες με σαντορινιά κάπαρη, ψητά ντοματίνια και μυρωδικά Κυκλάδων

Η συνταγή από τη Misko
Μια μακαρονάδα που… μυρίζει καλοκαίρι κατάλληλη για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Η συνταγή από τη Misko.
Υλικά
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
500 γρ. ντοματίνια
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Όσο το σοτάρουμε, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ψημένα ντοματίνια, ανακατεύοντας απαλά ν’ αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις