Tomorrow Tastes Mediterranean: Η μεσογειακή διατροφή στο επίκεντρο στις 13-14 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, γευστικές δοκιμές, μαγειρικά εργαστήρια και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία στους συμμετέχοντες
Κορυφαίους επιστήμονες, σεφ, επαγγελματίες γαστρονομίας και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη τη Μεσόγειο αναμένεται να συγκεντρώσει το διεθνές συνέδριο “Tomorrow Tastes Mediterranean” που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, στις 13 και 14 Οκτωβρίου.
Οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε κρίσιμα ζητήματα, με έμφαση στην πολυδιάστατη και ολιστική σημασία της Μεσογειακής Διατροφής. Μέσα από το πρίσμα της δημόσιας υγείας και της διατροφής, της βιωσιμότητας του πλανήτη (την προστασία της βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης), των γαστρονομικών αντιλήψεων και της αλλαγής συμπεριφοράς, της καινοτομίας στη βιομηχανία τροφίμων, της τεχνολογίας και των αναδυόμενων επιχειρηματικών μοντέλων, αναλύοντας τις θεματικές διαπολιτισμικά και διατομεακά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, γευστικές δοκιμές, μαγειρικά εργαστήρια και επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, προσφέροντας μια βιωματική εμπειρία στους συμμετέχοντες.
Το φετινό συνέδριο υλοποιείται από το Torribera Mediterranean Center, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Το Harvard T.H. Chan School of Public Health – Τμήμα Διατροφής, ο οργανισμός EAT και το Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Δημόσιας Υγείας της Ακαδημίας Αθηνών συμμετέχουν επίσης ως επίσημοι Συνεργαζόμενοι Φορείς του Συνεδρίου TTM.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις