Η συνταγή προέκυψε τυχαία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Στέλιο Ρίμπα

Παγωτό ξυλάκι με γεύση μπουγάτσας φτιάχνει κατάστημα της Θεσσαλονίκης και γίνεται ανάρπαστο τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Όπως λέει μάλιστα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Στέλιος Ρίμπας η δημιουργία του προέκυψε τυχαία.

«Τον χειμώνα κάναμε κάποιες δοκιμές να βγάλουμε ένα προϊόν που έχει σχέση με τσουρέκι, πραλίνες και κρέμες ζαχαροπλαστικής γιατί εκείνη την περίοδο οι πωλήσεις των παγωτών πέφτουν. Περίσσεψε λοιπόν κρέμα μπουγάτσας. Αυτή την κρέμα δεν μπορείς να την πετάξεις. Έκανα μία ωραία βάση παγωτού, το έβαλα στη φόρμα και το έκανα παγωτίνι» σημείωσε ο κ. Ρίμπας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σιγά σιγά, όπως είπε, εξέλιξε τη συνταγή προσθέτοντας ζάχαρη, γλάσο και κανέλα ώσπου το παγωτό πήρε τη σημερινή του μορφή. Προς το παρόν το παγωτό μπουγάτσα βγαίνει σε περιορισμένες ποσότητες, ωστόσο όσο γίνεται γνωστό και δημοφιλές το ζητούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές όποτε μάλλον οι ιδιοκτήτες του καταστήματος θα πρέπει να …αυξήσουν την παραγωγή του.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις