Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2023 «Ανταγωνισμός και Μικρές Επιχειρήσεις» του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

«Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης καλείται να συνδιαμορφώσει και να συμβάλλει στην υλοποίησή του, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος κατά της παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2023 «Ανταγωνισμός και Μικρές Επιχειρήσεις» του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

«Βασικό χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα είναι η ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας, η υλοποίηση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για την ελληνική βιομηχανία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας:

«Θεωρώ ότι αποτελεί προϋπόθεση και για την ασφάλεια της πατρίδας μας, τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης ανεξάρτητα από δυσμενείς συγκυρίες και έκτακτα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν με πολύ πιο έντονο τρόπο άλλους τομείς της οικονομίας.

  • Βιομηχανία σύγχρονη, ανταγωνιστική, με αξιοποίηση της καινοτομίας, της εφαρμοσμένης έρευνας, πολλαπλασιάζοντας τις εξαγωγές μας.
  • Βιομηχανία με ανάπτυξη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Γιατί στόχος μας είναι η οικονομική ανάπτυξη να είναι όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και ισόρροπη σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα να οδηγεί σε πολλές χιλιάδες νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων και ασφαλώς τη γενιά του brain drain που μετανάστευσε τα προηγούμενα 15 χρόνια και ιδιαίτερα τα δύσκολα χρόνια της μεγάλης κρίσης χρέους που πέρασε η Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Μία βιομηχανία που θα στηρίζει και στηρίζεται και θα αλληλεπιδρά θετικά στο οικοσύστημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα αξιοποιεί την ευρηματικότητα και την ικανότητα των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Που θα τις τροφοδοτεί και θα τροφοδοτείται από αυτές, αγοράζοντας υπηρεσίες προστιθέμενες αξίας. Μια αλυσίδα ασφάλειας και ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, «εργαζόμαστε για:

  • Πρώτες ύλες και ενέργεια σε προσιτή τιμή.
  • Διαφάνεια και διευκόλυνση στη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
  • Για τη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.
  • Πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.
  • Επενδυτικά κίνητρα.
  • Διέξοδο για ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα».

«Θέλουμε ΜμΕ επιχειρήσεις που θα ακμάζουν και δε θα λυγίζουν υπό το βάρος ολιγοπωλίων, ΜμΕ προστατευμένες από διεθνείς αναταράξεις.  Σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.  Στηρίζουμε τη μεσαία επιχειρηματικότητα, γιατί είναι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων» τόνισε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις