Η συνταγή από τη σελίδα του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram

Εύκολη και συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό μιλφέιγ κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Η συνταγή από τη σελίδα του Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram.

Υλικά

280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
650 γρ. νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. μαργαρίνη
400 ml φυτική σαντιγί
2.5 πακέτα σφολιατίνια
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό μέχρι να βράσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Αφρατεύουμε την κρέμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα.

Θρυμματίζουμε και τα υπόλοιπα σφολιατίνια.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις