Οι ανακοινώσεις αναμένονται έως το τέλος του μήνα

Τη δημιουργία νέας αναβαθμισμένης πλατφόρμας e-καταναλωτής η οποία θα δίνει καινούριες δυνατότητες στους καταναλωτές, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε το νέο αναβαθμισμένο e-καταναλωτή, τη νέα αυτή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή και στα νοικοκυριά να δημιουργούν το δικό τους καλάθι που θέλουν να αγοράσουν και να συγκρίνουν τις τιμές του δικού τους καλαθιού μεταξύ των σούπερ μάρκετ που βρίσκονται κοντά τους και έτσι να πάνε να αγοράσουν τα προϊόντα από εκεί που είναι φθηνότερα» σημείωσε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Μέχρι τέλος του μήνα θα το παρουσιάσουμε. Βασιζόμαστε στην παλιότερη εφαρμογή, την αναβαθμίζουμε, αυξάνουμε τα προϊόντα τα οποία μπορεί να βρίσκει ο καταναλωτής σε 3.500 κωδικούς που είναι οι πιο ταχυκίνητοι και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% του τζίρου των σούπερ μάρκετ και θα μπορεί ο καταναλωτής να δημιουργεί το προσωπικό του καλάθι και να μπορεί να γνωρίζει πόσο κοστίζει το καλάθι του στο Α ή στο Β σούπερ μάρκετ» πρόσθεσε.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, ο κ. Σκρέκας σημείωσε: «Συγκρίνοντας τον πληθωρισμό του φετινού Φεβρουαρίου με τον περσινό βλέπετε ότι έχουμε αποκλιμάκωση και στο γενικό δείκτη στον πληθωρισμό από το 3,2 στο 2,9 αλλά έπεσε και ο πληθωρισμός τροφίμων από μήνα σε μήνα σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες έπεσε 20% δηλαδή από εκεί που είχαμε 8,3 πληθωρισμό και επέμενε πάνω από 8% για τους προηγούμενους μήνες ο πληθωρισμός έπεσε μόλις σε ένα μήνα, στο 6,7%. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά βλέπουμε ότι σταδιακά τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν, βεβαίως χρειάζεται προσπάθεια και βεβαίως ο στόχος είναι να δούμε τις τιμές των προϊόντων όχι μόνο να σταθεροποιούνται αλλά αν είναι δυνατόν να αρχίσουν να αποκλιμακώνονται κιόλας σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις