Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων

Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» στα καταστήματα παιχνιδιών για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους κατά την πασχαλινή περίοδο.

Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία υποχρέωση συμμετοχής στο μέτρο έχουν οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών στο καταναλωτικό κοινό, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ ετησίως, βάσει των οικονομικών καταστάσεων της αμέσως προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου. Προαιρετικά μπορούν να συμμετάσχουν και όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Οι υπόχρεοι εντάσσουν ένα τουλάχιστον προϊόν από κάθε κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνεται στο καλάθι του νονού, εφόσον διαθέτουν προϊόντα αυτής της κατηγορίας, και το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, ενημερώνοντας τους καταναλωτές, που προσέρχονται στα φυσικά ή ψηφιακά καταστήματά τους, ως προς τη σύνθεση του «καλαθιού» που προτείνουν.

Οι 12 κατηγορίες

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

·         Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια

·         Επιτραπέζια / Παζλ

·         Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

·         Βρεφικά παιχνίδια

·         Φιγούρες δράσης

·         Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

·         Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

·         Ηλεκτρονικά παιχνίδια

·         Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

·         Λούτρινα

·         Μουσικά παιχνίδια

·         Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά)

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 ξεκινά το «Καλάθι του Πάσχα»  στα σούπερ μάρκετ ενώ έως τις 4 Μαΐου σε ισχύ βρίσκεται και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις