Το αλουμινόχαρτο αποτελείται από 98,5% αλουμίνιο

Γνωρίζετε άραγε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο;

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αναρωτιούνται, ποια πλευρά είναι η καλύτερη, η γυαλιστερή ή η άλλη και πώς πρέπει να τις χρησιμοποιούμε.

Το αλουμινόχαρτο αποτελείται από 98,5% αλουμίνιο, με το υπόλοιπο να είναι σίδηρος και πυρίτιο για αντοχή, σύμφωνα με το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών).

Το αλουμίνιο είναι ένας αγωγός που παγιδεύει τη θερμότητα. Έτσι όταν τυλίγετε το φαγητό σας σε αλουμινόχαρτο, η θερμότητα του διατηρείται και παραμένει ζεστό για περισσότερο χρόνο.

Επίσης, ότι το αλουμινόχαρτο συνήθως δεν ζεσταίνεται, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να το αφαιρέσετε από το φούρνο χωρίς να κάψετε τα χέρια σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το καπάκι της κατσαρόλας ή στο φούρνο ως ένας εύκολος τρόπος για να μην στεγνώσουν τα τρόφιμα.

Απλώς να θυμάστε ότι το αλουμίνιο είναι μέταλλο, επομένως θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Έτσι, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος χρήσης του αλουμινόχαρτου όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο απ’ όποια πλευρά θέλετε και η απόδοση του θα είναι η ίδια. Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς το ψήσιμο και επομένως μπορούν να χρησιμοποιούνται εξίσου και οι δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις