Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξαναζεστάνουμε τον πουρέ πατάτας

Σας αρέσει ο πουρές πατάτας, αλλά δεν ξέρετε πως να τον ζεστάνετε ξανά για να τον φάτε αν δεν είναι ολόφρεσκος;

Η αλήθεια είναι πως ο πουρές κρυώνει πολύ γρήγορα και δεν αξίζει τον κόπο να φτιάχνεις κάθε φορά μόνο μια μερίδα. Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις αρκετό πουρέ για να έχεις να τρως για 2-3 μέρες αρκεί να ξέρεις πώς να τον ζεστάνεις σωστά.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξαναζεστάνουμε τον πουρέ πατάτας και μας τους δείχνει η food blogger mrssoupe.

Για να μην σας στεγνώσει όμως ο πουρές πρέπει να κάνεις τα εξής:

Ζέσταμα πουρέ πατάτας στο μάτι της κουζίνας

Για να ζεστάνετε τον πουρέ πατάτας στο μάτι της κουζίνας, βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι. Μόλις αυτό αρχίσει να βράζει ακουμπήστε πάνω στο κατσαρολάκι ένα πυρίμαχο μπολ μέσα στο οποίο έχετε βάλει τον πουρέ. Προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο πουρές σου. Μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να μετατραπεί σε… τσίχλα.

Ζέσταμα πουρέ πατάτας στον φούρνο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέστε στο ταψάκι τον πουρέ σου και ρίξτε από πάνω λίγο γάλα και λίγο βούτυρο. Βάλτε στον φούρνο και ζεστάνετέ το για λίγο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα στεγνώσει ο πουρές.

Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τον πουρέ σου στην κατάψυξη. Μια μέρα πριν τον φάτε, βγάλτε τον από την κατάψυξη και αφήστε τον στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τον ζεστάνετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις