Σε έναν χρόνο ανατιμήθηκαν τα κρέατα 14,1%, τα έλαια και τα λίπη 22% και τα λαχανικά 13,8%

Του Δημήτρη Χριστούλια

Στο 10,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 8,9% τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα: Ψωμί και δημητριακά 10%, κρέατα 14,1%, ψάρια 3,2%, γαλακτοκομικά και αβγά 11,7%, έλαια και λίπη 22%, φρούτα 8,6%, λαχανικά 13,8%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και  παγωτά 3,4%, καφές 7,1%, μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων 3,8%, ηλεκτρισμός 88,8%, φυσικό αέριο 122,6%, πετρέλαιο θέρμανσης 65,1%, καύσιμα και λιπαντικά 29%, μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο 15,8%, μεταφορά επιβατών με πλοίο 17,7%, κινηματογράφοι-θέατρα 13,9% και ξενοδοχεία, μοτέλ, πανδοχεία 16,1%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις