Δείτε τη συνταγή από την ιστοσελίδα theveggiesisters

Εύκολη, γρήγορη και vegan μηλόπιτα την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 30 λεπτά.

Η συνταγή από την ιστοσελίδα theveggiesisters.

Υλικά

350 γρ. μήλα, καθαρισμένα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ολικής
3 κ.γ. baking powder
120 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
30 γρ. κονιάκ
20 γρ. ζάχαρη+30 γρ.χυμός

Εκτέλεση:

Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζετε με την κανέλα και το γαρίφαλο.

Τα περιχύνετε με το κονιάκ τα 30 γρ. ζάχαρη και τα 30 γρ. χυμό.

Ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder.

Σε άλλο μπολ  χτυπάτε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και μετά προσθέτετε και την ζάχαρη.

Κατόπιν ρίχνετε στα υγρά υλικά τα στερεά, ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 28cm.

“Φυτεύετε” τις λεπτές φέτες μήλου κυκλικά σαν σπείρα στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για περίπου 30-35 λεπτά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις