Πολλές οι γεύσεις στο τραπέζι, πολλές και οι επιλογές καθώς και οι ποικιλίες κρασιών με τις οποίες μπορούν να συνδυαστούν

Απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε γιορτή και φυσικά στο πασχαλινό τραπέζι, το κρασί, κάνει τη σημερινή ημέρα ακόμη πιο ξεχωριστή. Πολλές οι γεύσεις στο τραπέζι, πολλές και οι επιλογές  καθώς και οι ποικιλίες κρασιών με τις οποίες μπορούν να συνδυαστούν.

Ποιοι είναι όμως οι ιδανικοί συνδυασμοί; 

Όσο το αρνάκι σιγοψήνεται και δοκιμάζουμε τους πρώτους μεζέδες, ιδανική «παρέα» είναι λίγο τσίπουρο, ούζο ή ένα ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί. Τα τυριά, μπορούν να συνοδευτούν με ένα Ασύρτικο ή με μια καλοφτιαγμένη ρετσίνα με μεστή γεύση.

Για το κυρίως γεύμα και τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα, μπορείτε να γεμίσετε τα ποτήρια σας  με έναν ερυθρό, ξηρό οίνο, με καλή οξύτητα που ταιριάζει ιδανικά. Αν το κρέας είναι ψητό στο φούρνο,  προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ, λιγότερο επιθετικό κρασί, όπως το Αγιωργίτικο. Όπως επίσης κι ένα Ασύρτικο ή Ξινόμαυρο τα οποία συνδυάζονται ιδανικά, ανάλογα φυσικά και με τη μαρινάδα του αρνιού. Μία φρέσκια, με χαρακτηριστική οξύτητα Μαντινεία,τ αιριάζει με το αρνάκι φρικασέ, ένα πιάτο που λεμονάτο και λιπαρό καθώς είναι,  αναζητά άρωμα και οξύτητα.

Για το …φινάλε και το επιδόρπιο του τραπεζιού, ιδανική επιλογή αποτελεί ένα μοσχάτο της Σάμου αλλά και ένα Σαντορινιό Vinsanto.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις