Όσοι ταξιδιώτες, έστω και τελευταία στιγμή αποφασίσουν να επισκεφτούν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν σε περιοχές πλησίον του Δήμου Πατρέων

Τη φετινή χρονιά αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών στην Πάτρα, με περισσότερους από 200.000 επισκέπτες και 70.000 καρναβαλιστές.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates  για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η δυναμική που καταγράφεται πλέον, είχε ήδη καταγραφεί από τα μέσα Ιανουαρίου όπου οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη βασίλισσα του καρναβαλιού για τη χώρα μας, τη Πάτρα, είχαν αγγίξει το 85% στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που «βλέποντας» την έντονη δυναμική, προέβησαν σε νέες εγγραφές ακινήτων προς μίσθωση στις γνωστές πλατφόρμες. Πλέον, οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 100% τόσο στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Ευχάριστο γεγονός αποτελεί, ότι αν και οι τιμές για τριήμερη διαμονή ξεκινούσαν από 1.300€ συνολικά στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί επέλεξαν προορισμούς όμορους του Δήμου Πατρέων σε χιλιομετρική απόσταση 20-30λεπτών από το κέντρο της Πόλης.

Όσοι ταξιδιώτες, έστω και τελευταία στιγμή αποφασίσουν να επισκεφτούν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν σε περιοχές πλησίον του Δήμου Πατρέων με το κόστος να κυμαίνεται από 249€ έως και 761€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 80τμ στο Δήμο Πατρέων σε απόσταση 1,9χλμ από την Πλατεία Ψηλών Αλωνίων και 1,8χιλ από το Λιμάνι, ενώ η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 150τμ στην Αιγείρα.

«Ευκαιρίες» καταγράφονται στη περιοχή Σελιανίτικα, Ακράτα, Διακοφτό, Ελαιώνα, Νιφορέικα και Λόγγο. Περιοχές που διαθέτουν ακίνητα άνω των 50τμ και με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να μην υπερβαίνει 550€ σε πολλές περιπτώσεις.

Προθέρμανση… για χιλιάδες καρναβαλιστές η αυριανή νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, λίγο πριν τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Παρελαύνουν εκτός από τα άρματα του Δήμου, τα πληρώματα με τους χιλιάδες καρναβαλιστές χωρίς όμως τα δικά τους άρματα και τις μικροκατασκευές. Την επόμενη ημέρα, είναι το σημαντικότερο μέρος του Πατρινού Καρναβαλιού με τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που λαμβάνει χώρα το μεσημέρι. Προηγούνται οι μαζορέτες, η Μπάντα του Δήμου και τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου και ακολουθούν τα καρναβαλικά πληρώματα, πολλά με δικά τους άρματα και καρναβαλικές κατασκευές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις