Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος λόγω μιας τεράστιας παγκόσμιας έλλειψης

Οι καταναλωτές πιθανότατα θα μειώσουν τις αγορές σοκολάτας, καθώς το ιστορικό ράλι των τιμών κακάο φέτος, φτάνει  σταδιακά στους παρασκευαστές, αναγκάζοντας τους  να αυξήσουν τις τιμές.

Αυτό προειδοποίησε στέλεχος της Nestle, σύμφωνα με  ρεπορτάζ του bloomberg, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος λόγω μιας τεράστιας παγκόσμιας έλλειψης, καθιστώντας ακριβότερη την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής.

Ωστόσο, οι αγοραστές δεν έχουν ακόμη αισθανθεί τον πλήρη αντίκτυπο επειδή οι σοκολατοποιίες εξασφάλισαν και αντιστάθμισαν τις προμήθειες σε χαμηλότερες τιμές – και τώρα οι εταιρείες θα πρέπει αναπόφευκτα να αρχίσουν να μετακυλούν υψηλότερα κόστη, δήλωσε ο Mark Davies, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Confectionery UK & Ireland.

«Η ζήτηση φαίνεται να είναι ανθεκτική αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, θα περιμέναμε να δούμε μείωση της ζήτησης», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Γιορκ της Αγγλίας, το οποίο παράγει 200.000 μπάρες KitKat κάθε ώρα.

Το Bloomberg Intelligence επεσήμανε ότι οι σοκολατοβιομηχανίες θα αισθανθούν τον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών του κακάο σε διάστημα έξι έως 12 μηνών και στη συνέχεια θα το αντιμετωπίσουν και οι καταναλωτές. Η περιορισμένη προσφορά έχει ήδη ωθήσει ορισμένες σοκολατοποιίες να αυξήσουν τις τιμές λιανικής ή να παράγουν μικρότερες μπάρες και αυτό μπορεί να οδηγήσει ορισμένες εταιρείες ώστε να χρησιμοποιήσουν περισσότερα υποκατάστατα για το κακάο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις