Η εταιρεία σχεδιάζει εντός του 2025 τη λειτουργία του πρώτου cash & carry στην Κέρκυρα

Την ανακαίνιση του πιο μεγάλου σούπερ μάρκετ στην Κέρκυρα, επιφάνειας 1.600 τ.μ. με αποθηκευτικό χώρο, ολοκλήρωσε η Δ. Μασούτης ΑΕ και εγκαινιάστηκε το Σάββατο 20 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 η εταιρεία πρόσθεσε στο δίκτυό της 18 νέα καταστήματα Μασούτης στην Κέρκυρα τα οποία προήλθαν από τη συμφωνία με τη ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. και τη μεταβίβαση των καταστημάτων της Κέρκυρας των εταιρειών «Γαλαξίας Α.Ε.» και «Μαρκάτο Α.Ε. Αξίζει να σημειωθεί πως η Δ. Μασούτης ΑΕ διατήρησε το σύνολο των εργαζόμενων στα καταστήματα που εξαγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν. Ο συνολικός τζίρος των 18 καταστημάτων ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ο οποίος αντιστοιχεί περίπου στο 4% του τζίρου της εταιρείας ενώ απασχολούνται 314 εργαζόμενοι.

Το νέο ανακαινισμένο κατάστημα βρίσκεται στο 1ο χλμ. Εθνικής Οδού Λευκίμμης Κέρκυρας  και απασχολεί 30 εργαζομένους. Ακριβώς απέναντι η εταιρεία σχεδιάζει εντός του 2025 τη λειτουργία του πρώτου cash & carry στην Κέρκυρα ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η επέκταση της Μασούτης και στη Λευκάδα.

Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. το 2024

Το πλάνο της οργανικής ανάπτυξης της Δ. Μασούτης για το 2024 περιλαμβάνει νέα καταστήματα στην Αττική στις περιοχές: Τρεις Γέφυρες όπου θα αναπτυχθεί παράλληλα και οικιστικό πρότζεκτ, Νέα Σμύρνη και Χαλκίδα.

Εντός του 2024, θα πραγματοποιηθεί η  ανακαίνιση 15 καταστημάτων, από τα οποία 12 στην Περιφέρεια και 3 στην Αθήνα και μέχρι σήμερα από τις αρχές του έτους έχουν ανακαινιστεί 5 καταστήματα: ένα στην Σαντορίνη, 2 στην Κέρκυρα, ένα στην Μήλο και ένα στα Τρίκαλα.

Σημειώνεται ότι η Δ. Μασούτης παρουσίασε για το 2023 ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 16% και κύκλο εργασιών που ξεπέρασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ. ενώ για το Α΄τρίμηνο του 2024 εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 7,5% ενώ το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο 10% ενώ η πρόβλεψη για το σύνολο του έτους φέτος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις