Για ακόμη 6 μήνες θα ισχύσει το «καλάθι του νοικοκυριού»

Στην επέκταση της εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του foodlife.gr.

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Την ώρα που ο πληθωρισμός υποχωρεί αισθητά σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει θέσει επί τάπητος μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ αλλά και παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του foodlife.gr να παραμένει για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη του μέτρο «καλαθιού του νοικοκυριού», το οποίο λήγει στο τέλος Ιουνίου. Δηλαδή να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα διατηρηθεί η δυνατότητα που έχουν χιλιάδες καταναλωτές να ψωνίζουν βασικά αγαθά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Και όπως όλα δείχνουν το «καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχισθεί χωρίς να υπάρξουν κάποιες νέες προσθήκες προϊόντων.

Προς αυτή την κατεύθυνση τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η επέκταση του μέτρου από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο αναζητά και άλλους τρόπους προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν νέες αυξήσεις, αφετέρου να πραγματοποιηθούν και μειώσεις σε όποια προϊόντα είναι εφικτό.

Η ακρίβεια, παρά την πτώση του πληθωρισμού, συνεχίζει να αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τα νοικοκυριά, τα οποία αλλάζουν ακόμη και τις διατροφικές τους συνήθειες προκειμένου να περιορίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις