«Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι βασικό πιάτο στα εστιατόρια και συνήθως τα απολαμβάνουμε ως ορεκτικό ή ως μεζέ» γράφει ο γαστρονομικός οδηγός

Ένα πιάτο ταυτισμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, την παραλία και τις διακοπές: τα τηγανητά καλαμαράκια, αγαπημένα μικρών και μεγάλων, δεν λείπουν σχεδόν από κανένα τραπέζι στις ταβέρνες της χώρας μας.

Ο γαστρονομικό οδηγός, Taste Αtlas το συμπεριέλαβε στη λίστα με τα 10 καλύτερα πιάτα με καλαμάρι, βαθμολογώντας το με 4,4 και τοποθετώντας στην 4η θέση.

«Αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο αποτελείται από ροδέλες καλαμαριού και πλοκάμια που αλατίζονται, αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι βασικό πιάτο στα εστιατόρια και συνήθως τα απολαμβάνουμε ως ορεκτικό ή ως μεζέ. Συνήθως συνοδεύονται από φέτες λεμονιού και γαρνίρονται με φρεσκοκομμένο μαϊντανό» γράφει το Taste Αtlas.

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το παραδοσιακό τουρκικό Kalamar tava, στη δεύτερη το Jiao yan you yu από την Κίνα και στην το Rabas από την Ισπανία.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις