Το κράτος πρέπει να αξιοποιήσει υπηρεσίες και μηχανισμούς που διαθέτει

Του Βασίλη Κορκίδη

Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής

Η ελληνική Οικονομία έχει κάνει σημαντικά σήματα προόδου τα τελευταία  χρόνια, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  για την επίτευξη των στόχων εκείνων που επηρεάζουν το οικονομικό κλίμα και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τόσο ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, «υιοθέτησαν», την άποψη που εκφράσαμε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ότι «η υγιής επιχειρηματικότητα θα είναι αρωγός στην προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας και πάταξης της αισχροκέρδειας».

Το κράτος πρέπει να αξιοποιήσει υπηρεσίες και μηχανισμούς που διαθέτει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κόσμος της αγοράς είναι δικαιολογημένα προβληματισμένος, αλλά με μεγάλη διαφορά αναγνωρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα από την επικίνδυνη ζώνη.

Ταυτόχρονα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο παραγωγικότητας της χώρας, Γίναμε «μάρτυρες» της δυναμικής επανεμφάνισης στα φετινά Ποσειδώνια της ναυπηγικής μας βιομηχανίας αλλά και επιχειρήσεων που μετέχουν του Hellas Maritime Cluster γεγονός που συνηγορεί προς την κατεύθυνση ταχύρρυθμης υλοποίησης στοχευμένων παρεμβάσεων.

Πρέπει να εμπεδωθεί ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών περνάει μέσα από τις επενδύσεις.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις