Στη λίστα του Taste Atlas

Στην τρίτη θέση ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με ελιές κατατάσσει τη χωριάτικη σαλάτα το Taste Atlas.

Στην πρώτη θέση, με βαθμολογία 4,5, βρίσκεται το Pastel de choclo από τη Χιλή και στη δεύτερη με την ίδια βαθμολογία το Zeytoon Parvardeh από το Ιράν.

Για τη χωριάτικη που βαθμολογείται με 4,4 το Taste Atlas αναφέρει: «Η ελληνική σαλάτα, γνωστή και ως χωριάτικη σαλάτα ή χωριάτικη είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας, που αποτελείται από ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν επίσης ελιές, πράσινες πιπεριές, τυρί φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα τυπικό ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι (προαιρετικά). Όταν στη σαλάτα υπάρχει και φέτα, συνήθως κόβεται σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανακατεύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς. Το όνομά του υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν μερικά απαραίτητα υλικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν όλα μαζί».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις