Η σοκολάτα της Voya ge Foods παρασκευάζεται με αναμεμειγμένα φυτικά έλαια, ζάχαρη, σπόρους σταφυλιού και πρωτεΐνη ηλίανθου

Σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει τις υψηλές διεθνείς τιμές του κακάο, μία start up στην Καλιφόρνια, συγκέντρωσε 52 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης για την παραγωγή σοκολάτας χωρίς κακάο.

Η σοκολάτα της Voya ge Foods παρασκευάζεται με αναμεμειγμένα φυτικά έλαια, ζάχαρη, σπόρους σταφυλιού και πρωτεΐνη ηλίανθου. Η εταιρεία παράγει επίσης ένα άλειμμα χωρίς φυστίκια με ένα μείγμα σπόρων, ζάχαρης, οσπρίων και φοινικέλαιου και παράγει ένα άλειμμα τύπου Nutella χωρίς φουντούκια και καφέ χωρίς φασόλια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o ιδρυτής της εταιρείας, Άνταμ Μάξουελ, βλέπει μια ευκαιρία καθώς αυξάνεται η ζήτηση για βασικά προϊόντα όπως οι κόκκοι καφέ και το κακάο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαταράσσουν την παραγωγή, καθιστώντας τα πιο σπάνια.

Τα εναλλακτικά προϊόντα καφέ και κακάο θα βοηθήσουν να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, δήλωσε ο Μάξουελ , με τα υποκατάστατα να γίνονται «ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των παγκόσμιων εμπορευμάτων καθώς ο κόσμος εξελίσσεται».

Όπως εξήγησε, τα προϊόντα Voyage είναι πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα από τα πραγματικά και δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να τα πουλήσει σε εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών τροφίμων ως υποκατάστατα των συστατικών.

Τα προϊόντα της Voyage Foods έφτασαν στη Walmart πέρυσι και ο Μάξουελ λέει ότι οι πωλήσεις αυξάνονται κάθε μήνα

Τα προϊόντα της Voyage Foods έφτασαν στη Walmart πέρυσι και ο Μάξουελ λέει ότι οι πωλήσεις αυξάνονται κάθε μήνα. Η Rudi’s Rocky Mountain Bakery, ένας κατασκευαστής ψωμιών χωρίς γλουτένη και σάντουιτς πρωινού με έδρα το Boulder του Κολοράντο, πρόκειται να λανσάρει τη δική της εκδοχή των σάντουιτς Uncrustables της JM Smucker, που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, χρησιμοποιώντας το spread χωρίς φυστίκια της Voyage.

Στον γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το Bloomberg, ηγήθηκαν οι Level One Fund και Horizons Ventures, ενώ συμμετείχαν επίσης οι SOSV, Nimble Partners και Collaborative Fund. Η εταιρεία έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 94 εκατομμύρια δολάρια σε εξωτερικές επενδύσεις. Η επένδυση ακολουθεί μια συνεργασία διανομής της Voyage Foods με τον γεωργικό γίγαντα Cargill. Η Voyage κατασκευάζει μια εγκατάσταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς επεκτείνει την επιχείρησή της.

Πέραν της Voyage που δημιουργεί προϊόντα υποκατάστασης της σοκολάτας, η Foreverland με έδρα την Ιταλία χρησιμοποιεί χαρούπι ως υποκατάστατο, η WNWN Food Labs του Λονδίνου πουλάει σοκολάτες χωρίς κακάο και η Celleste Bio από το  Ισραήλ χρησιμοποιεί τεχνολογία κυτταροκαλλιέργειας για την παραγωγή σκόνης κακάο και βουτύρου κακάο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις