Αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας

Επενδύοντας 39 εκατ. λίρες η Heineken αναμένεται να χρηματοδοτήσει την επαναλειτουργία περίπου 60 παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ενώ θα επενδύσει και στην ανακαίνιση εκατοντάδων άλλων στη χώρα.

Η βιομηχανία των παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πληγεί έντονα τόσο από τα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στη συνέχεια λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. Μεταξύ 2021 και 2023, έκλειναν περίπου 500 ετησίως, σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Μπύρας και Παμπ (BBPA).

Η εταιρεία ανέφερε ότι με τη συνεισφορά της στην αλυσίδα Star Pubs & Bars θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Το Star Pubs & Bars λειτουργεί αυτή τη στιγμή 2.400 παμπ όταν το 2019, είχε 2.700 παμπ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Star σχεδιάζει να ανακαινίσει περισσότερες από 600 παμπ, επιλέγοντας τοποθεσίες ότι αντικατοπτρίζουν πόσοι από τους πελάτες της έχουν περιορίσει τη συχνότητα μετακίνησης στα κέντρα των πόλεων.

Σύμφωνα με την Heineken, οι ανακαινίσεις θα εστιάσουν σε παμπ των προαστίων, ώστε να μετατραπούν σε «premium» τοπικές παμπ και να προσελκύσουν πελάτες οι οποίοι εργάζονται πλέον καθώς και εκείνους που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνο από τις μετακινήσεις σε πιο κεντρικές περιοχές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις