Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργου Καββαθά και του ΓΓ. κ. Γιάννη ΔαβερώνΗ με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

Η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχαν η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών, επίσης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, κ. Καββαθάς επεσήμανε στην Υπουργό ότι κάθε πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση τζίρου 9,6% για τις επιχειρήσεις εστίασης το 2023 – Οι «κερδισμένες» περιοχές και η μείωση στη Μύκονο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις