H ζύμη για το Colomba παράγεται με παρόμοιο τρόπο με το χριστουγεννιάτικο Panettone

Κυριακή του Πάσχα σήμερα για τους Καθολικούς και ξεχωριστή θέση, στο παραδοσιακό τραπέζι των Ιταλών έχει το Colomba pasquale ή colomba di Pasqua.

Η ζύμη για το Colomba παράγεται με παρόμοιο τρόπο με το χριστουγεννιάτικο Panettone, δηλαδή αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, φυσική μαγιά και βούτυρο. Αφού διαμορφωθεί σε σχήμα «κολόμπα» (περιστεριού), η ζύμη ολοκληρώνεται με γλάσο και αμύγδαλα πριν ψηθεί. Ενώ το Panettone περιέχει σταφίδες και ανάμεικτα ζαχαρωμένα φρούτα, το Colomba περιέχει μόνο ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού και όχι σταφίδες, με επικάλυψη ζαχαρούχου αμύγδαλου. Τα τελευταία χρόνια, συναντάμε το Colomba σε διάφορες εκδόσεις με γεύσεις όπως σοκολάτα, κεράσι, αχλάδι και φιστίκι.

Η προέλευσή του χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 από τη Motta, μια εταιρεία στο Μιλάνο, ήδη διάσημη για τα χριστουγεννιάτικα Panettone και Pandoro. Το Colomba εμπορευματοποιήθηκε από τον Μιλανέζο αρτοποιό και επιχειρηματία Angelo Motta και κυκλοφόρησε με επιτυχία από τον διευθυντή διαφήμισης του Dino Villani. Στη δεκαετία του 1940 η συνταγή υιοθετήθηκε από τον Angelo Vergani, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Vergani του Μιλάνου, η οποία εξακολουθεί να παράγει colombe μέχρι σήμερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vergani 1944 | Il Panettone Milanese DOC (@panettonevergani)

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις