Η λίστα του 50 Top Pizza για το 2025

Στην πρώτη θέση της λίστας του 50 Top Pizza για το 2025  βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Napoli on the Road, μια πιτσαρία με έδρα το Λονδίνο. Ακολούθησε στη  δεύτερη θέση βρέθηκε η Baldoria στη Μαδρίτη ενώ στην τρίτη ισοβάθμισαν η Sartoria Panatieri στη Βαρκελώνη και η Via Toledo στη Βιέννη.

Σε ό,τι αφορά τις ιταλικές πιτσαρίες που δεν περιλαμβάνονται στις 50, θα ακολουθήσει ξεχωριστή λίστα η οποία θα ανακοινωθεί στις 15 Ιουλίου στο Μιλάνο.

Στη λίστα μπορεί να μην υπάρχει ελληνική συμμετοχή ωστόσο, ο οδηγός ξεχώρισε για την πίτσα τους, τέσσερα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα και συγκεκριμένα τα Ma Che Vuoi, Napul’è, Odori και Ovio.

Ma Che Vuoi

«Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Καλαμιώτου, το Ma Che Vuoi είναι μια πιτσαρία-spritz bar που σερβίρει αυθεντική ιταλική κουζίνα με μια σύγχρονη πινελιά. Η ατμόσφαιρα είναι φιλόξενη, η φιλοξενία ζεστή και οι γαστρονομικές προτάσεις πειστικές: η ζύμη της πίτσας φουσκώνει για 48 ώρες, τα υλικά προέρχονται από μικρούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς. Αξίζει να δοκιμάσετε την «Πάρμα» με προσούτο και ρόκα και την «Ταρτούφο», γευστική και ισορροπημένη. Οι γαστρονομικές προτάσεις είναι επίσης εξαιρετικές. Τα ανανεωμένα κοκτέιλ spritz είναι επίσης εξαιρετικά».

Napul’è

«Το ταξίδι ξεκίνησε σε ένα μικρό κατάστημα, αλλά η επιτυχία και η συνεχής προσοχή στην ποιότητα οδήγησαν αυτό το μέρος να κάνει ένα λογιστικό άλμα: η νέα τοποθεσία είναι πραγματικά όμορφη, μια επανερμηνεία των τυπικών ναπολιτάνικων τρατοριών με καλά διατεταγμένα τραπέζια και ένα τμήμα κουζίνας-φούρνου που κυριαρχεί στη σκηνή. Το φαγητό είναι ναπολιτάνικο, ξεκινώντας από τις βασικές πρώτες ύλες που εισάγονται απευθείας από την Καμπανία. Η πίτσα είναι παραδοσιακή, με την μαρινάρα να είναι ένα must-try για την απολύτως τέλεια εκτέλεσή της που αναδεικνύει τις γεύσεις της ντομάτας και της Μεσογείου. Καλή λίστα κρασιών, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ιταλικών κρασιών, και τέλεια και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Διατίθενται επίσης ναπολιτάνικα και ιταλικά μαγειρεμένα πιάτα, με την αναπόφευκτη καρμπονάρα και το κλασικό τιραμισού ως σύμβολα του Made in Italy στο τραπέζι που δεν πρέπει να χάσετε».

Odori Vermuteria Di Atene

«Η πίτσα είναι πολύ καλή, η ατμόσφαιρα είναι διασκεδαστική, τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα, άλλωστε βρισκόμαστε στη Vermuteria di Atene, που είναι ανοιχτή από νωρίς το πρωί για πρωινό και στη συνέχεια για μεσημεριανό και δείπνο. Η πίτσα, σε ναπολιτάνικο στυλ, σε δύο μορφές, στρογγυλή και σε ξύλινη σπάτουλα, ψημένη σε ειδικά σχεδιασμένο ξυλόφουρνο, είναι ελαφριά, νόστιμη και καρυκευμένη με μια υπέροχη αρμονία μεσογειακών γεύσεων που αποκαλύπτει την ικανότητα της κουζίνας. Η ατμόσφαιρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι φιλική, φιλόξενη, με μια κομψή νυχτερινή ατμόσφαιρα, με ένα άνετο, καλά εφοδιασμένο και οργανωμένο μπαρ. Η εξυπηρέτηση είναι ανεπίσημη και επαγγελματική».

Ovio

«Εδώ όλα είναι πολύ κομψά: η τραπεζαρία, τα πιάτα, η πίτσα. Η υπογραφή είναι του Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος δουλεύει τη ζύμη και τα υλικά με τεχνική και ισορροπία. Η πίτσα σύγχρονης έμπνευσης είναι ψηλή και υποστηρίζει κλασικές, δημιουργικές γέμισεις που συνδυάζουν μεσογειακές γεύσεις με υλικά από τη Μέση Ανατολή, σερβιρισμένες σε βάσεις που λειτουργούν σχεδόν ως πιάτα. Το άρωμα του ψησίματος σε ξυλόφουρνο είναι πολύ ευχάριστο. Τα πιάτα με ζυμαρικά είναι πολύ καλά. Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, έχετε μόνο την δυσκολία της επιλογής, δεδομένης της πολύ ευρείας λίστας κρασιών. Για το κλείσιμο, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στα επιδόρπια. Πολύ ευχάριστη και φιλόξενη εξυπηρέτηση».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις