Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία

Ως μέλη των Design Hotels της Marriott International, μιας κοινότητας ταξιδιωτών που τους ενώνει η αναζήτηση για υψηλής αισθητικής φιλοξενία συνδυασμένη με την αυθεντική τοπική κουλτούρα, το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα Ηλείας και το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες τους.

Μία θάλασσα χωρίζει, αλλά και τελικά ενώνει τα δύο πολυτελή θέρετρα που λάνσαραν το concept «A Sea Between Us» και οργάνωσαν ένα αναπάντεχο Chef Exchange Event.

Το «A Sea Between Us» είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα δύο ξενοδοχεία. Μια διεπιστημονική μελέτη που εξερευνά το πλούσιο υφαντό των ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ του νησιού της Ζακύνθου και της περιοχής της Ηλείας, εμβαθύνοντας στις τοπικές τους ιστορίες και τις βαθιές τους επιπτώσεις στη πολιτιστική ζωή των κατοίκων τους. Από τη γαστρονομία μέχρι την αρχιτεκτονική, τη μουσική μέχρι τη γλώσσα, τα ρούχα μέχρι τις συνήθειες, το πρόγραμμα αυτό αυτό επιδιώκει να ξετυλίξει τις μοναδικές ταυτότητες που έχουν διαμορφωθεί από το ξεχωριστό παρελθόν αυτών των περιοχών, προάγοντας μια μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της κοινής τους κληρονομιάς μέσα από τη θάλασσα που τους χωρίζει.

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο Flow Dine & Wine του Olea All Suite Hotel, ο σεφ Σταύρος Κούσης δημιούργησε ένα πολύχρωμο συνδυασμό αισθησιακών γεύσεων, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου και τη Γη της Ηλείας τα οποία συνοδεύτηκαν με ένα ξεχωριστό pairing από κρασιά της Πελοποννήσου. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 26 Μαΐου στο Dexamenes Seaside Hotel, στο dex.Silo.01, ένα pop-up fine dining spot που βρίσκεται μέσα σε μια δεξαμενή της δεκαετίας του 1920, ο σεφ Σπύρος Δρακούλης δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Ζακύνθου που συνοδεύτηκε από εκλεκτά κρασιά του νησιού.

Χτισμένο αμφιθεατρικά, το Olea All Suite Hotel, που συνεργάζεται με τη SWOT Hospitality τον τομέα του Marketing και των πωλήσεων, βρίσκεται σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από την πόλη της Ζακύνθου, και διαθέτει 93 πολυτελείς σουίτες, στην πλειονότητά τους με ιδιωτική πισίνα. Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει και δημιουργώντας μια όαση ξεκούρασης, και αναζωογόνησης με βάση την αυθεντική νησιωτική φιλοξενία, το ξενοδοχείο φιλοξενεί μια «λίμνη» 4.000 μέτρων που συμπληρώνει τον ειδυλλιακό ελαιώνα που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων.

Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο bars και τρία εστιατόρια, εκ των οποίων το Fine Dining τελεί υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου chef Μιχάλη Νουρλόγλου.

To Pacifico, ασιατικό εστιατόριο, που μαζί με το διακεκριμένο με Βραβείο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας Flow Dine & Wine αποτελούν τους βασικούς γαστρονομικούς προορισμούς στο Olea All Suite Hotel, έχει επιμεληθεί η ομάδα του-προσφάτως-βραβευμένου από το FNL Guide για τις Fusion & Ethnic γεύσεις του, Nikkei. Το 2024 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Condé Nast Traveller με τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία και είναι το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο Resort στον κόσμο» από το Interior Design Magazine.

Το Dexamenes°° Seaside Hotel, είναι ξενοδοχείο που λειτουργούσε σαν οινοποιείο Κορινθιακής Σταφίδας, χτισμένο την περίοδο του μεσοπολέμου. Σήμερα μετατράπηκε σε ένα – αρχιτεκ6υονικά πολυβραβευμένο – ξενοδοχείο στη Δυτική Πελοπόννησο. Κατασκευάστηκε πάνω στη θάλασσα, έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να φορτώνονται με κρασί απευθείας από τις δεξαμενές, προτού ανοίξουν πανιά για τις μεγάλες υπερπόντιες αγορές. Οι εγκαταλελειμμένες, βιομηχανικές κατασκευές που χαρακτηρίζουν την τοποθεσία έμειναν σχετικά ανέγγιχτες από τη δεκαετία του 1920, σε ένα από τα πιο παρθένα και όμορφα τμήματα της ακτογραμμής της δυτικής Πελοποννήσου.

Σήμερα οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να διανυκτερεύσουν σε δεξαμενές ζύμωσης κρασιού, ενώ η λειτουργία του και οι εμπειρίες που προσφέρει σχετίζονται με το κρασί, τη γαστρονομία, την τέχνη, τη φύση, την τοπική κουλτούρα και την ευσυνείδητη ευεξία.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 36 δωμάτιο (34 πρώην Δεξαμενές Ζύμωσης και 2 πρώην Χημεία), όλα σε απόσταση αναπνοής από το κύμα. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική ομάδα k-studio το Dexamenes αριθμεί πάνω από 20 βραβεία και διακρίσεις όπως Hot List στο Condé Nast Traveller, βραβείο Δομές, ultimate global winner στα Ahead Awards και επιλογή στα καλύτερα έργα της Ευρώπης από τα Mies Awards (επίσημα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Με συνέπεια στις αρχές του, το ξενοδοχείο προσφέρει εμπειρίες κρασιού (οινογευσίες, εκτενή λίστα κρασιών, food-wine pairing επιλογές καθώς και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία) και ελαιογευσία με food pairing σε τοπικό ελαιώνα, ενώ διαθέτει πρόγραμμα ευεξίας, ξεναγήσεις στην Αρχαία Ολυμπία, δυνατότητα για private dinners (στην παραλία ή σε δεξαμενή), καθώς και μαθήματα κεραμικής ή μαρμαρογλυπτικής. Τη γαστρονομική ταυτότητα των εστιατορίων επιμελείται ο Γκίκας Ξενάκης με έμφαση στην εντοπιότητα και την αειφορία. Κατά περιόδους το Dexamenes λειτουργεί και σαν κέντρο πολιτισμού, φιλοξενώντας δρώμενα τέχνης ή παρέχοντας residency programs σε καλλιτέχνες.

Το Chef Exchange είναι μόνο η αρχή για τη σπουδαία αυτή συνεργασία ανάμεσα σε δύο προορισμούς με τόσα πολλά κοινά βιώματα!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις