Μια από τις ωραιότερες συνταγές για τις γιορτές

Της Αλίκης Τάμπου

Μπορεί το μελομακάρονο και ο κουραμπιές να είναι τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα που «κερδίζουν» κάθε χρονιά μιας και ετοιμάζονται και καταναλώνονται σε κάθε νοικοκυριό, όμως εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε τη συνταγή για μπισκότα gingerbread και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Είναι υγιεινά καθώς μπορούν να γίνουν μόνο με μέλι, απλά στην παρασκευή τους και τα μπαχαρικά που περιέχουν θα δώσουν μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 145 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 160 ml μελάσα ή μέλι 
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη τζίντζερ 
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι( για τολμηρούς και μόνο)

Συνταγή για μπισκότα gingerbread: Παρασκευή

Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει τελείως λείο και κρεμώδες. Προσθέστε πρώτα την καστανή ζάχαρη χτυπήστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά ρίξτε τη μελάσα  ή το μέλι και χτυπήστε σε μέτρια δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Στη συνέχεια, χτυπήστε το αυγό σε δυνατή ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το πιπέρι και το γαρύφαλλο. Σε χαμηλή ταχύτητα, στο μίξερ ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά μέσα στα υγρά. Προς το τέλος ίσως χρειαστεί ανακάτεμα με το χέρι ή βάλτε τον γάντζο στο μίξερ.

Η ζύμη των μπισκότων θα είναι αρκετά πηχτή και ελαφρώς κολλώδης. Τοποθετήστε την απαραίτητα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο σε μεμβράνη. Όταν το βγάλετε το ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό και κόβετε με το κουπάτ της αρεσκείας σας. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C περίπου 15 λεπτά , πάντα με το χαρτί ψησίματος.

Στολίζεται με γλάσο κουβερτούρας ή ζάχαρης άχνης και στολίζετε καραμελάκι διακεκομμένο πολύχρωμο (τρούφα).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις