Το αρνί… αλλιώς – Η συνταγή που θα κάνει όλους να γλύφουν τα δάχτυλά τους

Μια διαφορετική συνταγή για το πασχαλινό σας τραπέζι, για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα
Μια εναλλακτική πρόταση για το Πασχαλινό τραπέζι και μια συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Αρνάκι με δενδρολίβανο στο φούρνο!!!
ΥΛΙΚΑ:
1 μπούτι αρνί γύρω στα 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 σελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
60 ml κρασί λευκό
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
130 ml ελαιόλαδο
3 κλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1-3 κλαράκι δεντρολίβανο ολόκληρα
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το λάδι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και το θυμάρι. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μερίδες του κρέατος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε στο μίγμα με τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες σε ένα ταψί και μεταφέρουμε το κρέας μαζί με το μίγμα του στο κέντρο της λαδόκολλας. Προσθέτουμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου πάνω από τις μερίδες του κρέατος, κλείνουμε καλά δημιουργώντας ένα πακέτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς, αφαιρούμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις