Έξυπνο δώρο για τις γιορτινές σας επισκέψεις

Της Αλίκης Τάμπου

Εύκολη συνταγή για σπιτικό λικέρ ρόδι για μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γιατί όχι και για ένα όμορφο δωράκι από τα χεράκια σας στο επόμενο τραπέζι που θα σας καλέσουν.

Υλικά

375 γρ ζάχαρη 

500 ml νερό

2 μεγάλα ρόδια

1/2 λίτρο λευκό αλκοόλ (βότκα, ρακί, τσίπουρο)

1 ξυλάκι κανέλας 

1-2 κομμάτια φλούδας λεμονιού (προαιρετικά)

Συνταγή για λικέρ ρόδι – Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ρόδια προσεχτικά χωρίς να περιλαμβάνουμε καθόλου τα άσπρα που είναι εσωτερικά καθώς δίνουν πικρή γεύση αν μπουν μέσα . Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σποράκια σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο και ρίχνουμε το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, και το ξύσμα λεμονιού.

Στη συνέχεια, κλείνουμε  το βάζο και αφήνουμε  σε σκιερό μέρος  να υποστεί ζύμωση για 10 ημέρες. Θυμηθείτε να ανακινείτε το βάζο κάθε μέρα. Μετά το πέρας των 10 ημερών, ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το βάζο με τα σπόρια ροδιού και αλκοόλ και σουρώνουμε το περιεχόμενο κρατώντας το υγρό ενώ απορρίπτουμε τα σπόρια, την κανέλα και τις φλούδες λεμονιού. Ανακατεύουμε το κρύο σιρόπι με το αλκοόλ που έχει πάρει πια γεύση και άρωμα από το ρόδι .Εμφιαλώνουμε το σπιτικό λικέρ ρόδι σε γυάλινο βάζο και περιμένουμε από μια εβδομάδα έως 10 μέρες για να το καταναλώσουμε. 

Διαβάστε επίσης: 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις