Συνταγή για εύκολη αλευρόπιτα Ζαγορίου

Με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας
Είναι από τις πιο απλές ελληνικές πίτες και αποτελείται από κουρκούτι που πασπαλίζεται με φέτα. Παραδοσιακά, δεν ζυμώνεται ποτέ και η ζύμη και συνήθως παρασκευάζεται με αλεύρι σίτου, γάλα ή γιαούρτι και αυγά. Η πίτα ψήνεται σε μεγάλο στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψί και συνήθως σερβίρεται περιχυμένη με ελαιόλαδο.
Συνταγή για αλευρόπιτα: Υλικά
Για την αλευρόπιτα εύκολη (Ζαγορίτικη)
- 1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2½ ποτήρια νερό
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα
Διαβάστε την εκτέλεση στο passenger.gr
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις