Μια συνταγή από την food blogger Xristianna”s cooking

Το παραδοσιακό γλυκό ψωμί των Ελβετών που τρώγεται παραδοσιακά τις Κυριακές έχει γίνει το αγαπημένο μου. Με αυτήν την συνταγή για γαλατόψωμο φτιάχνεις μικρά ψωμάκια που τα κανείς είτε μπαλίτσες είτε πλεξούδα είναι τόσο αφράτα, τόσο γευστικά , τόσο γιάμι που θες να τα φας όλα μόνος σου. Τα αλείφεις με μαρμελάδα, τα τρως σκέτα, μόλις βγουν καυτά βάζεις και cream cheese και είναι τέλεια!

Συνταγή για γαλατόψωμο: Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml γάλα χλιαρό (εγώ έβαλα αμυγδ;aλου αλλά βάζουμε και κανονικό αν θέλουμε)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο όχι καυτό
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα μαζί με την ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το βούτυρο.
2. Προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι.
3. Αφήνουμε μισή ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Ζυμώνουμε σε μπαλίτσες ή πλεξούδα ή και τα δυο. Αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα βάζουμε σε ζεστό κλειστό φούρνο να φουσκώσουν πάλι γύρω στα 20 λεπτά και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς. Στα τελευταία 5 -10 λεπτά τα βάζουμε στους 180 βαθμούς.
5. Τα τρώμε ζεστά με cream cheese ή με μαρμελάδα.

Περισσότερες συνταγές στο Xristianna”s cooking

Διαβάστε επίσης: 

Πανεύκολη χωριάτικη πίτα με μόνο 2 υλικά ζύμης από την food blogger Xristianna”s cooking

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις