Ο γνωστός σεφ δημιουργεί μια πεντανόστιμη συνταγή για τους αναγνώστες του FoodLife

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλα μήλα πράσινα
  • 200 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 2 stick κανέλας
  • 30 ml λεμόνι (μισό λεμόνι)
  • 80 με 100 γραμμάρια βούτυρο της επιλογής σας
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μισό πακέτο μπισκότα τύπου digestive

Συνταγή για υγρή μηλόπιτα: Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους μαζί με τη φλούδα
  2. Προσθέτουμε στη ζάχαρη στη κανέλας σε ένα τηγάνι και λίγο νερό σοτάρουμε τα μήλα σε δυνατή φωτιά περίπου για 10 με 12 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο το αλάτι και το λεμόνι και ανακατεύουμε αφού ενσωματωθούν όλα ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου το οποίο το έχουμε ψήσει περίπου για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Έχουμε θρυμματίσει σε ένα μπλέντερ το μπισκότο τοποθετούμε στο κάτω μέρος τεσσάρων ποτηριών
  4. Αποσύρουμε τα στικ Κανέλας και τοποθετούμε πάνω το μπισκότο τα μαγειρεμένα μήλα και όλα τα υγρά που έχουν βγάλει τα μήλα με ένα κουτάλι
  5. Και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα
  6. Αφού σφίξει στο ψυγείο το μείγμα και παγώσει σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας και προαιρετικά σιρόπι καραμέλας
Και καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις