Φανταστικές τρούφες σοκολάτας με 2 μόνο υλικά

Το απόλυτο κέρασμα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι
Της Αλίκης Τάμπου
Αυτές οι τρούφες σοκολάτας είναι τόσο πλούσιες, κρεμώδεις και απολαυστικές που λιώνουν στο στόμα σας! Είναι πολύ απλές στο να τις φτιάξετε στο σπίτι σας, με μόνο δύο υλικά ενώ προσθέτοντας ένα υλικό ακόμα κάνετε άπειρες παραλλαγές. Ακολουθεί η συνταγή για τρούφες σοκολάτας ενώ στο τέλος σας παραθέτουμε έξτρα ιδέες αν θέλετε τις τρούφες σας με παραπάνω άρωμα και υλικά.
Συνταγή για τρούφες σοκολάτας: Υλικά
- 250 γρ κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- προαιρετικά 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- προαιρετικά λίγο αλάτι
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σας για να λιώσει πιο γρήγορα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα καρύδας, είτε στο μάτι της κουζίνας είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να αρχίσει να βράζει και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τη σοκολάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγο αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα της σοκολάτας να γίνει γυαλιστερό, πηχτό και εντελώς λείο. Βάζουμε την σοκολάτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει αρκετά για περίπου μεταξύ τριάντα λεπτών και μιας ώρας. Στη συνέχεια πλάθουμε τις μπάλες σοκολάτας στο μέγεθος που επιθυμούμε, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ή με γάντια. Τέλος ρολάρουμε σε σκόνη κακάο, τριμμένα αμύγδαλα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο . Διατηρούνται 1 εβδομάδα αν και σε 2 μέρες θα έχουν φαγωθεί όλες. Εκτός από το να τις ρολάρουμε σε διάφορα υλικά μπορούμε όπως είπαμε να δημιουργήσουμε εσωτερικά μια γεύση προσθέτοντας στην σοκολάτα κάποιο υλικό . Ιδέες για να πειραματιστείτε υπάρχουν πολλές, μερικές από αυτές είναι:
Τρούφες εσπρέσο – Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ, κανονικό ή ντεκαφεϊνέ.
Oreo Truffles – Αντί για σκόνη κακάο, κυλήστε τις τρούφες σε θρυμματισμένα μπισκότα πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
Βατόμουρο – Αντί για ρολά μπαλάκια, τοποθετήστε ένα φρέσκο βατόμουρο σε ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι και καλύψτε με τη γκανάζ σοκολάτας.
Φυστικοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου – Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαλακωμένο φυστικοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου με την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη σοκολάτα.
Σουσάμι- Καλύψτε τις τρούφες με σουσάμι.
Καρύδα – Καλύψτε τις τρούφες με τριμμένη καρύδα.
Τρούφες πορτοκαλιού – Προσθέστε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα πριν τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Άλλα υλικά που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι κανέλα, θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης, θαλασσινό αλάτι, ή ένα κουταλάκι του γλυκού από το ποτό που σας αρέσει όπως πχ.αμαρέτο, ή ρούμι.
Διαβάστε επίσης: Μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα – Η πέρσικη εκδοχή με γιαούρτι, σαφράν και καρύδια
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις