Αρκετοί επιλέγουν να απολαύσουν το πασχαλινό τραπέζι εκτός σπιτιού

Η μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης και τα κρέατα σούβλας την Κυριακή του Πάσχα έχουν την «τιμητική» τους ενώ αρκετοί, όπως φαίνεται, επιλέγουν να απολαύσουν το πασχαλινό τραπέζι εκτός σπιτιού.

Οι κρατήσεις στα καταστήματα εστίασης που έχουν προσθέσει λόγω των ημερών στο μενού τους την παραδοσιακή μαγειρίτσα είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες ενώ αντίστοιχη εικόνα.. sold out παρουσιάζουν οι ταβέρνες και ψησταριές που διαθέτουν κρέατα σούβλας, κατά κύριο λόγο αρνί και κατσίκι, την Κυριακή του Πάσχα. Κάτι που σημαίνει, ότι όσοι δεν προνόησαν εγκαίρως να κλείσουν τραπέζι για τις δύο αυτές μέρες, δύσκολα θα βρουν την τελευταία στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί  επίσης πως τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την περίοδο της πανδημίας όλο και περισσότερα εστιατόρια προσφέρουν τη δυνατότητα για παράδοση μαγειρίτσας και μέσω delivery στο σπίτι το βράδυ της Ανάστασης. Και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο η «κράτηση» και η προπαραγγελία είναι απαραίτητη λόγω της αυξημένης ζήτησης και δουλειάς που έχουν καταστήματα.

Για τους επαγγελματίες της εστίασης η αυξημένη κίνηση τις περιόδους των γιορτών δίνει μεγάλη «ανάσα», καθώς ο κλάδος τα προηγούμενα χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρέθηκε αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Αμέσως μετά την άρση των περιορισμών μάλιστα, ακολούθησε η ενεργειακή κρίση που έφερε μεγάλη άνοδο του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας και των τιμών των πρώτων υλών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις