Όσοι γνωρίζουν την «τέχνη» για την παρασκευή του πιο δημοφιλούς εδέσματος των Ελλήνων, μοιάζουν με ...είδος υπό εξαφάνιση

Σε αναγκαστικές αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας  τους, αναγκάζει η έλλειψη εργαζομένων, αρκετά σουβλατζίδικα της χώρας.

Όσοι γνωρίζουν την «τέχνη» για την παρασκευή του πιο δημοφιλούς εδέσματος των Ελλήνων, μοιάζουν με …είδος υπό εξαφάνιση καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν προσωπικό με αγγελίες και δεν βρίσκουν. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει υψηλή, οι επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν τις παραγγελίες αποφασίζουν να κλείσουν μία μέρα την εβδομάδα.

To συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά βεβαίως μόνο τα σουβλατζίδικα αλλά γενικότερα τον κλάδο της εστίασης ενώ γίνεται εντονότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί εργαζόμενοι μετακινούνται στα νησιά προκειμένου να δουλέψουν για σεζόν. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα επιπλέον πρόβλημα αποτελεί η φύση της δουλείας, που γίνεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες μέσα στα ψητοπωλεία. Παράλληλα, αρκετοί «παλιοί» επαγγελματίες που γνωρίζουν την «τέχνη» του τυλιχτή, κάποια στιγμή αποχωρούν ενώ οι νεότεροι σε ηλικία, δεν δείχνουν ενδιαφέρον να τη μάθουν.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι ήδη οι τυλιχτές αποτελούν την καλύτερα αμειβόμενη θέση μέσα στα σουβλατζίδικα ενώ σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος λειτουργίας στο οποίο καλούνται να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις, λόγω του κόστους ενέργειας καθώς και των υψηλών τιμών στα τρόφιμα, τα περιθώρια για μεγαλύτερες αμοιβές ώστε να δοθεί επιπλέον κίνητρο,  στενεύουν.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις