«Από τη Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ αν έχουν τοποθετηθεί τα ταμπελάκια μόνιμης μείωσης τιμής» δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν όπως διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία ενώ επεσήμανε πως στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται άλλες 6 πολυεθνικές εταιρείες και περίπου 14 ελληνικές.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο Μega σημείωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά σαφάρι ελέγχων στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τοποθετηθεί τα ταμπελάκια της «μόνιμης μείωσης» στα ράφια.

«Από την Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ στα καταστήματα σούπερ μάρκετ για να διαπιστωθεί αν έχουν τοποθετηθεί τα καρτελάκια «μόνιμης μείωσης τιμής» ως οφείλουν ή όχι. Αλλιώς το πρόστιμα θα είναι βαρύ» σημείωσε, ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας: «Διενεργούμε ελέγχους συνέχεια και συγκρίνουμε το περιθώριο κέρδους που έχουν οι εταιρείες το 2023 σε σχέση με το  2021. Αν δούμε ότι βγάζουν περισσότερο κέρδος σε σχέση με το 2021 ερχόμαστε κι επιβάλλουμε πρόστιμο. Το πρόστιμο υπολογίζεται ως εξής: διπλασιάζουμε την διαφορά του επιπλέον κέρδους» ανέφερε.

Στους 629 οι κωδικοί της «μόνιμης μείωσης τιμής»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι οι κωδικοί προϊόντων στα σούπερ μάρκετ που έχουν δηλώσει ότισυμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της «μόνιμη μείωση τιμής» έχουν φτάσει τους 629.

Για την αύξηση των τιμών που παρατηρείται σχολίασε ο κ. Σκρέκας: «Η αύξηση των τιμών δεν προήλθε αποκλειστικά και μόνο από απληστία. Η αύξηση των τιμών τα προηγούμενα δύο χρόνια έγινε  γιατί είχαμε αντικειμενικές συνθήκες, για παράδειγμα είχαμε ένα πόλεμο – τώρα έχουμε κι ένα δεύτερο πόλεμο – και υπήρχε και ενεργειακή κρίση. Οι τιμές έχουν μειωθεί, το σκληρό σιτάρι έχει πάει στα 28 λεπτά από τα 32 λεπτά, δηλαδή ”έπεσε” κατά 4 λεπτά. έχουν μειωθεί οι τιμές του ψωμιού και του τοστ στα σούπερ μάρκετ».

«Πιέζουμε ώστε να μειωθούν όσο πιο πολύ γίνεται οι τιμές στα ράφια, έχουμε τους ελέγχους για αθέμιτη κερδοφορία, επιβάλλουμε πρόστιμα και διορθώνονται οι τιμές, έχουμε την πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής» κι έχουμε και το καλάθι του νοικοκυριού που κάθε εβδομάδα ανανεώνεται» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις