Στόχος η δημιουργία μιας νέας εταιρείας με την επωνυμία ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές.

Μια πολύ σημαντική συνεργασία που θα “ανακατέψει την τράπουλα” των καταστημάτων λιανικής τροφίμων ετοιμάζει η ελληνική εταιρία με έδρα τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, Μασούτης ΑΕ. Συγκεκριμένα, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα επιχειρηματική συνεργασία με τον κρητικό Συνεταιρισμό σούπερ μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ. Στόχος τους να δημιουργηθεί ένα δίκτυο, που θα διαθέτει περισσότερα από 400 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τον ανταγωνισμό.

Η συμφωνία μεταξύ της μεγάλης εταιρίας της Βόρειας Ελλάδας και του κρητικού Συνεταιρισμού, προβλέπει την εξαγορά του 50% των δραστηριοτήτων της κρητικής αλυσίδας και στη συνέχεια την δημιουργία μιας νέας εταιρείας με την επωνυμία ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές ΑΕ.  Η συμμετοχή των δύο πλευρών στην νέα εταιρεία θα είναι ισόποση, καθώς η κάθε μία απ’ αυτές θα αποκτήσει συμμετοχή 50% στο μετοχικό κεφάλαιο.

Το θέμα της συνεργασίας τελεί υπό έγκριση, καθώς για να προχωρήσει θα χρειαστεί την έγκριση της γενικής συνέλευσης του Συνεταιρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, έχοντας ήδη προηγηθεί δύο αναβολές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις