Στο μέτρο συμμετέχουν έως τώρα 946 προϊόντα από 80 προμηθευτές

Κοντά στον στόχο των 1.000 προϊόντων που είχε θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται το μέτρο της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής» το οποίο εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης είχε δώσει χρονικό περιθώριο έως το τέλος Νοεμβρίου στις επιχειρήσεις ώστε να συμμετάσχουν και με έγγραφη δέσμευση να προχωρήσουν σε μειώσεις τουλάχιστον 5% σε προϊόντα τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε το βράδυ της Τρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία στο μέτρο συμμετέχουν 946 προϊόντα από 80 προμηθευτές, εκτιμώντας ότι αυτά θα φτάσουν τα 1.000 τις επόμενες ημέρες. Εξήγησε μάλιστα ότι αρκετές επιχειρήσεις προχωρούν σε μειώσεις μεγαλύτερες από 5%, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεγάλη εταιρεία που κάνει μειώσεις της τάξεως του 13% -25% σε προϊόντα της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι βλέπουμε τα μέτρα να αποδίδουν, αναφερόμενος τόσο στην πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής» όσο και στους διαρκείς ελέγχους και τα πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία που επιβάλλονται από πλευράς των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Επεσήμανε μάλιστα πως μετά πρόστιμα οι εταιρείες στις οποίες αυτά επιβλήθηκαν, μείωσαν τις τιμές των προΐόντων τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις