Οι νέες κινήσεις της Μασούτης

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Με τρεις κινήσεις στο κομμάτι των εξαγορών «έκλεισε» το 2022 η Μασούτης συνεχίζοντας και στις αρχές του 2023, την ανάπτυξη του δικτύου της. Την ίδια στιγμή η εταιρεία ενισχύεται και στο κομμάτι των Online πωλήσεων μετά τη νέα συνεργασία της με τη Wolt  που ξεκίνησε από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ήδη 8 καταστήματα Μασούτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνολικά 4 καταστήματα σε Βόλο, Λάρισα, Πάτρα και Κοζάνη, είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές στην εφαρμογή της Wolt. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 5.000 κωδικούς προϊόντων, που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και να κάνουν τις παραγγελίες τους στα καταστήματα  Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-20:00) και Σάββατο (09:00-19:00), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα  προ-παραγγελίας μέσω της πλατφόρμας της Wolt, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για όλο το 24ωρο, με παράδοση εντός του προκαθορισμένου ωραρίου.

Παράλληλα η Μασούτης στις αρχές του 2023 ανακοίνωσε την απόκτηση δύο καταστημάτων της αλυσίδας Γέγος, σε Αργυρούπολη και Κερατέα, ενώ πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, άναψε το «πράσινο φως» για την εξαγορά από πλευράς της εταιρείας 10, εκ των συνολικών 15 καταστημάτων της Family Supermarket στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέσα στο 2022, η Μασούτης πέραν του deal με τη Family Supermarket, είχε προχωρήσει επίσης σε συμφωνία με την αλυσίδα ΣΥΝ.ΚΑ για το 50%, «μπαίνoντας» με αυτό τον τρόπο στη αγορά της Κρήτης  αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση και σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και των Δωδεκανήσων, όπου ο ΣΥΝ.ΚΑ μέσω εξαγορών τοπικών αλυσίδων έχει παρουσία.

Ακολούθησε η εξαγορά της αλυσίδας «Αφοί Ιωάννου Δεναξά», με 5 σούπερ μάρκετ: ένα στο Παλαιό Φάληρο, ένα στη Μύκονο και τρία στη Σαντορίνη και επίσης ένα Cash&Carry στη Σαντορίνη.

Σημειώνεται ότι για το 2023 η Μασούτης υλοποιεί πρόγραμμα επένδυσης 25 εκατ. ευρώ για νέα καταστήματα και ανακαινίσεις καταστημάτων ενώ μελετά εξαγορές και συνεργασίες που θα εξαπλώσουν το δίκτυο σε νέες περιοχές ή θα έρθουν να ενδυναμώσουν την παρουσία της σε άλλες και παράλληλα συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το πλάνο για την είσοδο των Grand Μασούτης στην αγορά της Αττικής.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις