Συνολικά, 3 εκατομμύρια αιτήσεις υποβλήθηκαν έως τις 15 Μαρτίου

Η δεύτερη φάση για τις πληρωμές του Market Pass ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου για όσους έκαναν την αίτησή τους από 1η μέχρι 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, υπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Εγκρίθηκαν 2.840.463 αιτήσεις εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ. Ταυτόχρονα, την προτίμησή τους στην κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό από την άυλη ψηφιακή κάρτα έδειξαν οι δικαιούχοι του Market Pass οι οποίοι επέλεξαν να λάβουν την ενίσχυση στην τράπεζά τους ακόμη και αν “θυσίασαν” με αυτόν τον τρόπο το 20% του ποσού.

Συγκεκριμένα, από τα 2,35 εκατ. νοικοκυριά που έκαναν την αίτησή τους έως την λήξη της προθεσμίας στις 15 Μαρτίου, οι  1,75 εκατ. δικαιούχοι προτίμησαν να λάβουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, πιθανότητα για να έχουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Αντίθετα, εάν επέλεγαν την άυλη ψηφιακή κάρτα θα μπορούσαν να ξοδέψουν το ποσό που τους αναλογεί μόνο σε αγορές τροφίμων σε σούπερ μάρκετ και συναφή καταστήματα.

Market Pass: Επόμενες πληρωμές

Oι δικαιούχοι που επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και υπέβαλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι που επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υπέβαλλαν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις