Χαλβάς, νηστίσιμες Σαλάτες καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά μπαίνουν στο «καλάθι της Σαρακοστής»

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα το «Καλάθι της Σαρακοστής» στα σούπερ μάρκετ και θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διευρυμένο «Καλάθι του Νοικοκυριού» καθώς προστίθενται τρεις επιπλέον κατηγορίες τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη εποχική ζήτηση κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Συγκεκριμένα: ο χαλβάς, οι νηστίσιμες Σαλάτες (αλοιφές – μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες κ.α.) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

Οι καταναλωτές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με 6,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Φεβρουάριο και «πρωταθλητή των ανατιμήσεων το ελαιόλαδο με αύξηση 63,7% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα πάντως με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών τόσο στην Ιχθυραγορά της Βαρβακείου όσο και στα Αρτοποιεία, οι τιμές στα θαλασσινά καθώς και στην παραδοσιακή λαγάνα παραμένουν σταθερές στα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα η λαγάνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος αναμένεται να πωλείται από 2,80 έως 3,30-3,50, κοντά στις περσινές τιμές ή σε κάποιες περιπτώσεις με μικρή αύξηση της τάξεως του 5%.

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Ποια τρόφιμα ανατιμήθηκαν μέσα σε έναν μήνα – Πού καταγράφηκαν μειώσεις

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις