Ο όμιλος Jumbo τον Μάϊο κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +10% συνολικά

«Καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα δεδομένα της αγοράς προς το παρόν δεν δικαιολογούν ενθουσιασμό, αντιθέτως προτρέπουν σε αμυντικές στρατηγικές και επιλογές αυτοσυγκράτησης».

Αυτό επισημαίνει ο όμιλος Jumbo με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του Mαϊου  και συνολικά του πενταμήνου του 2024.

«Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, οι πόλεμοι στα βόρεια και τα νότια της Ευρώπης συνεχίζονται. Στη Μέση Ανατολή, οι συνεχείς αναβολές των συμφωνιών εκεχειρίας επιτείνουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανοίγοντας την όρεξη σε καιροσκοπικές τιμολογήσεις από πλευράς των φορέων που διακινούν και διαχειρίζονται εμπορεύματα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο πληθωρισμός δείχνει να υποχωρεί, η ακρίβεια ωστόσο παραμένει καθώς οι τιμές σε πολλά αγαθά πρώτης ανάγκης παραμένουν αναντίστοιχες των εισοδημάτων. Καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα δεδομένα της αγοράς προς το παρόν δεν δικαιολογούν ενθουσιασμό, αντιθέτως προτρέπουν σε αμυντικές στρατηγικές και επιλογές αυτοσυγκράτησης» επισημαίνεται.

Αναλυτικά, για τον όμιλο JUMBO, o Μάϊος 2024 ήταν ένας μήνας που κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά +10% συνολικά, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Oι πωλήσεις του Μαΐου περιλαμβάνουν και ένα μέρος των Πασχαλιάτικων αγορών. Στο σύνολο τους, στο πρώτο πεντάμηνο του 2024, οι πωλήσεις του Ομίλου,
εμφανίζονται αυξημένες κατά +8% περίπου.

Η διοίκηση του Ομίλου JUMBO, παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά την εξέλιξη των μεγεθών για το υπόλοιπο της χρονιάς, διατηρεί -προς το παρόν- τις εκτιμήσεις της για αύξηση τζίρου και κερδών της τάξης +8% έως +10%, δεσμεύεται ωστόσο να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο της καθοδήγησης της τον Ιούλιο, αφού αναλύσει τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του έτους σε συνδυασμό με το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα

Ελλάδα

Τον Μάιο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +10% περίπου. Συνολικά για το πρώτο πεντάμηνο του έτους 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +8% περίπου σε σχέση με το 2023. Σημειώνεται ότι αρχές Ιουνίου ξεκίνησε τη λειτουργία του, το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Λάρισα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.

Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Μάιο του 2024, ήταν αυξημένες κατά 1% περίπου. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το πρώτο πεντάμηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά 3% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +9% περίπου τον Μάιο του
2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το πρώτο πεντάμηνο του 2024, είναι
αυξημένες κατά +9% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.ejumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +16% περίπου τον Μάιο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το πρώτο πεντάμηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +13% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις