Ο κολοσσός του fast food υπέκυψε στις πιέσεις για να αποφύγει την κατακραυγή.

Η McDonald’s έγινε η τελευταία στον κατάλογο των αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία προσπαθώντας να διατηρήσει την φήμη της. Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πίεση είχε αυξηθεί για την πολυεθνική εταιρεία γρήγορου φαγητού και οι εκκλήσεις για επιπτώσεις εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtags όπως #BoycottMcDonalds.

«Η McDonald’s αποφάσισε να κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόριά μας στη Ρωσία και να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες στην αγορά», ανακοίνωσε ο κολοσσός του fast food. Ενώ η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της για τις επιπτώσεις της απόφασής της σε 62.000 άτομα που απασχολούνται σε 850 εστιατόρια στη Ρωσία, η εταιρεία είπε: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον περιττό ανθρώπινο πόνο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».

Ωστόσο, η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της, ενώ και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ronald McDonald House θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Τις τελευταίες ημέρες, η αμερικανική εταιρεία δέχτηκε επικρίσεις επειδή έμεινε σιωπηλή γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με δεδομένη τη μεγάλη παρουσία που διατηρεί στη ρωσική επικράτεια.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Yale που διατηρεί κατάλογο εταιρειών με σημαντική παρουσία στη Ρωσία είπε ότι περίπου 250 επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από τη χώρα από τότε που εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία, θυμίζοντας «το μεγάλης κλίμακας εταιρικό μποϊκοτάζ του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1980”.

Mεγάλα brands σταματούν την λειτουργεία καταστημάτων και e-shop στην Ρωσία

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις