Οι αρτοποιοί προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει σε προϊόντα όπως το ψωμί, έχει προκαλέσει η άνοδος της τιμής των σιτηρών στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, στις 17 Ιουλίου.

Στην ελληνική αγορά προς το παρόν οι αρτοποιοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλάδας, Μιχάλη Μούσιο, οι επαγγελματίες τηρούν στάση αναμονής, αν και ήδη, όπως λέει, έχουν ενημερωθεί από τη βιομηχανία για αυξήσεις περί του 10% τις επόμενες μέρες στα άλευρα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι φούρνοι δεν έχουν περιθώρια να προχωρήσουν σε άλλες αυξήσεις στα προϊόντα προς τους καταναλωτές.« Οι τελευταίες αυξήσεις στο ψωμί έγιναν πέρσι τον Μάρτιο και από τότε έχουμε συγκρατήσει τις τιμές» υπογραμμίζει.

Βεβαίως καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν οι αυξήσεις συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ότι οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αυξημένο λειτουργικό κόστος και από τις ήδη υψηλές τιμές των υπόλοιπων πρώτων υλών θα μπορούν να συνεχίσουν να απορροφούν τις αυξήσεις στα άλευρα. Ούτε επίσης ότι, όσον αφορά στα αρτοσκευάσματα που πωλούνται εκτός φούρνων, για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές δεν θα δουν ανεβασμένες τιμές το προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις