Τι δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας

Στα 135,61 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Online delivery (e-food) από 112,8 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021.

Η αύξηση αυτή περί το 20% αποδίδεται από την εταιρεία σε τρεις βασικούς παράγοντες: Στη συνολική αύξηση που εμφάνισαν οι παραγγελίες, στη μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών της εταιρείας από τα καταστήματα (b2b) καθώς και στη συνολική αύξηση των online αγορών από τους καταναλωτές.

Σε επίπεδο κερδοφορίας καταγράφηκε αύξηση κατά 27% του EBITDA, η οποία αντανακλά την αύξηση στα έσοδα από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα καταστήματα (vendors) καθώς την αύξηση αντίστοιχα της χρήσης των υπηρεσιών από τα καταστήματα.

Παράλληλα, οι σημαντικές επενδύσεις που η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ή υλοποιήσει σε υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό και νέες υπηρεσίες προς τους πελάτες διατήρησαν την κερδοφορία στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται πως στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, έχει αποτυπωθεί και η ολοκλήρωση της εξαγοράς των εταιρειών etable και delivery.gr του Ομίλου Μούχαλη –στο πλαίσιο της ευρύτερης εξαγοράς και άλλων δύο εταιριών, των INKAT και AΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ, από τον Όμιλο της Delivery Hero- καθώς η απορρόφηση της μιας εξ αυτών, του delivery.gr. Σύμφωνα με το πλάνο η εταιρεία προχωρά σταδιακά στην απορρόφηση και των  υπόλοιπον εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη.

Τέλος, για πρώτη φορά αποτυπώνεται η ύπαρξη δανειακών υποχρεώσεων 7 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν ανάληψη εγγυήσεων για υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις των εταιριών του Ομίλου Μούχαλη που εξαγοράστηκαν, προς αντικατάσταση των παλιών εγγυητών. Όπως διευκρινίζεται, η εταιρεία έχει μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις και αυξημένη ρευστότητα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις