«Από τον Απρίλιο και μετά οι κρατήσεις ανακάμπτουν», ανέφερε ο υπουργός.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας στο Πρακτορείο Bloomberg και στους δημοσιογράφους Paul Tugwell και Σωτήρη Νίκα δήλωσε «Η στρατηγική του ελληνικού τουρισμού αφορά και τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά, κυρίως, την αναβάθμιση σε ένα ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα. Αυτό επιτεύχθηκε σε κάποιο βαθμό το 2021, καθώς η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη από κάθε τουρίστα αυξήθηκε στα 600 ευρώ από 520 ευρώ»

Ο Β. Κικίλιας  ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε τον ελληνικό τουρισμό “παγώνοντας” τις νέες κρατήσεις, δεν οδήγησε, ωστόσο, σε ακυρώσεις των ήδη υπαρχουσών. Ακυρώσεις πραγματοποίησαν μόνο Ρώσοι, εξαιτίας της εισβολής και των νέων συνθηκών και δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί.  «Από τον Απρίλιο και μετά οι κρατήσεις ανακάμπτουν. Υπάρχει ψυχολογική ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας» επεσήμανε ο υπουργός.

«Η ζήτηση είναι ανθεκτική στη M. Βρετανία και τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, ενώ οι σκανδιναβικές χώρες θα παράγουν σημαντική ταξιδιωτική κίνηση. Η British Airways, η Ryanair, η EasyJet και η Jet2 αναζητούν περισσότερες πτήσεις από ό,τι το 2019 και οι Air France και Transavia επιδεικνύουν ισχυρή παρουσία. Γίνεται πραγματική μάχη για τις αεροπορικές εταιρείες να βρουν slots στα ελληνικά αεροδρόμια, τόσο στα νησιά μας όσο και στην Αθήνα».

Ο υπουργός Τουρισμού κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις αγορές Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλίας. «Υπάρχει εισροή ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες – United, Delta και American – να μεταφέρουν περίπου 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα, με απευθείας πτήσεις από την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον.Οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά θα ξεκινήσουν από τις 2 Απριλίου από Μόντρεαλ και Τορόντο, ο αριθμός των επισκεπτών από την Αυστραλία φαίνεται να φτάνει φέτος σε αριθμό ρεκόρ, ενώ η Qatar Airways αναζητά πτήσεις σε νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις