Με στόχο να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικές λύσεις στους καταναλωτές, η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ έχει θέσει σε λειτουργία τη νέα μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας μοσχαρίσιου κρέατος

Ο όμιλος ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ δραστηριοποιείται με δυναμική που εκπορεύεται από την εμπειρία 50 χρόνων, τη συνεχή ανάπτυξη βέλτιστων και βιώσιμων πρακτικών και τη διασφάλιση της ποιότητας με ένα αναπτυγμένο σύστημα κάθετης λειτουργίας. Με φιλοσοφία να προσφέρει περισσότερες και ποιοτικές λύσεις στους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της εστίασης έχει θέσει σε λειτουργία τη νέα μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας μοσχαρίσιου κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Η δραστηριότητα της πάχυνσης μόσχων ξεκίνησε στα τέλη του 2019. Η εκτροφή τους είναι βασισμένη στα μοναδικά σιτηρέσια του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, τα οποία ήταν και παραμένουν ένα στρατηγικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς η γνώση και η εμπειρία του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ στις ζωοτροφές είναι παράλληλη με τη συνολική αναπτυξιακή του πορεία. Τα σιτηρέσια δημιουργούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες οι οποίοι παρακολουθούν ταυτόχρονα με την κτηνιατρική ομάδα του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, την καθημερινή κατάσταση των μοσχαριών.

Στις νέες εγκαταστάσεις του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων στην σκιά της Τύμφης, βρίσκονται και εκτρέφονται ελληνικά μοσχάρια

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα κρέατος. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας και την τεχνογνωσία μας, και προσφέρουμε ακόμα περισσότερες προτάσεις για τους καταναλωτές! Οι φυλές μοσχαριών που εκτρέφονται στις εγκαταστάσεις είναι επιλεγμένες και ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους. Ειδικότερα πρόκειται για τη φυλή Limousin, την οποία την προτιμούν σε μεγάλο βαθμό, οι γευσιγνώστες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η Charolais-Aubrac, η οποία φημίζεται για το μαλακό και νόστιμο κρέας τους. 

Στις νέες εγκαταστάσεις του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων στην σκιά της Τύμφης, βρίσκονται και εκτρέφονται σήμερα μοσχάρια ελληνικής εκτροφής. Επιπλέον, στο κτήμα αυτό υπάρχουν εγκαταστάσεις πάχυνσης αμνοεριφίων και καλλιεργήσιμες εκτάσεις όπου καλλιεργούνται τριφύλλι και σιτηρά, τα οποία προορίζονται για τη διατροφή των ζώων και για το εργοστάσιο παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών στα Ιωάννινα.

Ο όμιλος ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ είναι πλέον η μοναδική εταιρεία του κλάδου που θα εκτρέφει και θα παράγει εκτός από κοτόπουλο σχεδόν όλα τα είδη κρέατος: Μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και κουνέλι

Τα νέα προϊόντα απευθύνονται τόσο στην αγορά της λιανικής, όσο και της μαζικής εστίασης και θα διακινούνται μέσω του δικτύου πωλήσεων και διανομής του ομίλου ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, που καλύπτει το σύνολο της επικράτειας. Ο όμιλος ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ είναι πλέον η μοναδική εταιρεία του κλάδου που θα εκτρέφει και θα παράγει εκτός από κοτόπουλο σχεδόν όλα τα είδη κρέατος: μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και κουνέλι.

Διασφαλίζουμε την ποιότητα σε κάθε στάδιο

Διασφαλίζουμε την ποιότητα σε κάθε στάδιο, έχοντας δημιουργήσει ένα σύστημα ελέγχου το οποίο ξεκινάει με την προσεκτική επιλογή μονάδων αναπαραγωγής όπου επιλέγονται τα νεαρά ζώα. Έχοντας εδραιώσει αποκλειστικές συνεργασίες με φάρμες της Γαλλίας, έμπειροι γεωπόνοι, ζωοτέχνες και κτηνίατροι κάνουν τη σωστή επιλογή από καθαρόαιμες φυλές Limousin και διασταυρώσεις Charolais-Aubrac, επιβλέποντας τη φόρτωση, τη μεταφορά και την παραλαβή στις εγκαταστάσεις μας.

Παράλληλα, όπως σε όλες μας τις εκτροφές, φροντίζουμε την ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να επιτύχουμε την ποιότητα του κρέατος που έχουμε ορίσει.

Τα σιτηρέσια έχουν καταρτιστεί σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και τις αρχές της υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφαλίζουμε ότι τα λύματα από τη μονάδα πάχυνσης διανέμονται στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της φάρμας, προκειμένου να παράγουμε δημητριακά και χονδροειδείς τροφές, αποκλειστικά βιολογικής λίπανσης.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις