Στο FoodLife μιλάει ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας «Μπαϊρακτάρης» στο Μοναστηράκι.

Της Ρομίνας Νικηφόρου

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και τη γενικότερη ακρίβεια, η κατανάλωση στο ιστορικό κατάστημα του Σπύρου Μπαϊρακτάρη, στο Μοναστηράκι δεν έχει πληγεί κυρίως εξαιτίας της τουριστικής κίνησης που παραμένει στην πρωτεύουσα σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τον Νοέμβριο.

«Είναι η πρώτη χρονιά που και τον Νοέμβριο είμαστε γεμάτοι όπως εξάλλου και τα ξενοδοχεία της περιοχής από τουρίστες» λέει ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης στο FoodLife.

Την ίδια στιγμή και οι Έλληνες πελάτες του, συνεχίζουν σταθερά  να επισκέπτονται το κατάστημά του, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια.

«Έχουμε “κρατήσει” τις καλές τιμές μας, προχωρώντας σε μικρές μόνο ανατιμήσεις παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί πολύ η ενέργεια, το φυσικό αέριο και οι πρώτες ύλες. Άλλωστε αν ανεβάσεις τις τιμές ξέρεις ότι θα θα χάσεις τον πελάτη» σημειώνει ο κ. Μπαϊρακτάρης, ο οποίος αναμένει ότι η εικόνα με τα γεμάτα τραπέζια στο κατάστημά του θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα λόγω των γιορτών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

H ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» μετρά συνολικά 143 χρόνια ιστορίας με τον Σπύρο Μπαϊρακτάρη να αγοράζει τη δεκαετία του ’80 το κατάστημα από τον τότε ιδιοκτήτη, Γιάννη Σιγάλα. Διατήρησε μάλιστα στην ταμπέλα του και το επίθετο «Σιγάλας», τιμώντας την ιστορία που κουβαλούσε το μαγαζί από 1879.

Από την ιστορική ταβέρνα, όλες αυτές τις δεκαετίες έχουν περάσει μεταξύ άλλων πρώην Πρωθυπουργοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες από τον χώρο  των τεχνών και των γραμμάτων όπως «μαρτυρούν» και οι φωτογραφίες στους τοίχους του καταστήματος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις