Ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει επάρκεια - Ικανοποιεί το 90% των αναγκών σε κοτόπουλο

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (ΕΠΚΝΕ) και συζήτησαν αναφορικά με τα προβλήματα του πτηνοτροφικού κλάδου.

Τα προβλήματα του πτηνοτροφικού κλάδου και τα μέτρα ενίσχυσης

Συγκεκριμένα, μίλησαν για  την ολοκλήρωση των πληρωμών μέσω της κρατικής ενίσχυσης 2%, την επιδότηση κόστους θέρμανσης πτηνοτροφικών μονάδων για τους επικείμενους χειμερινούς μήνες, η αδειοδότηση υφιστάμενων και νέων πτηνοτροφείων και η διαφορά συντελεστή πώλησης ζώντων πουλερικών 13% έναντι αγοράς των ζωοτροφών με 6%.

«Υποχρέωσή μου είναι, εκ της θέσης μου, να στηρίξω την πτηνοτροφία, που είναι ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει μια σχετική αυτάρκεια της Ελλάδας, δηλαδή το 90% των αναγκών μας σε κοτόπουλο», τόνισε ο υφυπουργός. «Το δίδαγμα που έχει βγει από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι να ισχύσουμε την αυτάρκεια μας, ενεργειακή και διατροφική και στη παραγωγή ζωοτροφών», πρόσθεσε.

Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε επίσης και στα συνεταιριστικά σχήματα που ισχυροποιούν τους παραγωγούς και στο φορολογικό πλαίσιο που δίνει κίνητρα στους αγρότες να οργανωθούν σε συλλογικά σχήματα. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου σας και του υπουργείου θα παραμείνουν ανοικτοί», τόνισε.  Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Διαβάστε επίσης: 

Σ. Κεδίκογλου: Συνατήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών